اگر علاقمند به بازی های ویدئویی هستید حتما تا به حال به این فکر کرده اید که ساخت بازی های ویدئویی چگونه است و یا شاید حتی دلتان خواسته باشد خودتان یک بازی بسازید… . در این مطلب از پارسی وان به روش های ساخت بازی های ویدئویی و آشنایی با موتورهای بازی سازی می پردازیم .
نگاهی به گذشته ی ساخت بازی های ویدئویی
در گذشته ساخت بازی های کامپیوتری بسیار سخت بود همین امر باعث شده بود تولید کنندگان به سراغ بازی های ساده بروند بازی هایی مثل اسنک (یا مار) خونه سازی و … اولین بازی ساخته شده نیز بازی پینگ پونگ بود که در آن زمان محبوبیت زیادی پیدا کرد.اما تا ده ها سال بعد خبری از کنسول های بازی نبود…
حالا با پیشرفت تکنولوژی این صنعت رشد چشم گیری داشته و بازاری برای خود فراهم کرده در حالی که روش های تولید آن از ابتدا تا کنون تغیرات بسیاری داشته است.
موتور بازی سازی چیست؟
برای واژه موتور بازی سازی تعاریف زیادی وجود دارد که هر شرکت بنا بر نیاز خود تعریفی از آن ارائه کرده است:
تعریف موتور بازی سازی از دید ویکی پدیا : موتور بازی مجموعه ای از ابزارهای توسعه دیداری علاوه بر مؤلفههای نرمافزاری با قابلیت استفاده مجدد را ارائه می دهد. این ابزارها معمولاً در یک محیط توسعه یک پارچه ارائه می شوند تا توسعه بازیها را با یک رویکرد مبتنی بر داده ساده تر و سریع تر انجام دهند. موتورهای بازی را گاهی اوقات ” میان افزار بازی” نیز می نامند زیرا از دیدگاه تجاری این اصطلاح، آنها یک سکوی نرمافزاری منعطف و قابل استفاده مجدد را ارائه می کنند که تمام کاربردهای موردنیاز را فراهم می آورند تا درحالیکه هزینه ها، پیچیدگیها و زمان ارائه با بازار – که همگی این عوامل در صنعت رقابتی بازیهای کامپیوتری حیاتی می باشند – کم می کند، توسعه و تولید بازیها را امکان پذیر سازد.
تعریف موتور بازی سازی از دید الکترونیک آرتس: هر نوع تکنولوژی که منجر به تولید محیط گرافیکی و فیزیکی که قابلیت کنترل توسط کنترلر را به هر نحو دهد.
تعریف موتور بازی سازی از دید یوبی سافت: برنامه ای که از طریق آن داده ها را به صورت تصاویر در محیط در آورد که قابلیت کنش و واکنش به کاربران را القا کند.
تعریف موتور بازی سازی از دید کونامی: واسط بین محیط گرافیکی و کدهای برنامه نویسی به نحوی که خروجی بصورت یک سرگرمی یا محیط آموزنده باشد.
و…
بطور کلی می توان گفت موتورهای بازی سازی یا Game Engine ها واسط هایی هستند که به وسیله آنها تولید کنندگان یک محیط گرافیکی و بصری را با کد های برنامه نویسی ادغام می کنند و یک بازی از آن خروجی می گیرند.
معرفی موتورهای بازی سازی برای ساخت بازی های ویدئویی
حال می خواهیم برخی از این موتورها را جهت ساخت بازی های ویدئویی معرفی کنیم. بازی ها به سبک 2بعدی و 3بعدی تولید می شوند. یکی از محبوب ترین نرم افزارها یا موتورهای ساخت بازی 2بعدی نرم افزار گیم میکر (Game Maker) است که قابلیت ساخت بازی برای موبایل و ساخت بازی های 3بعدی نیز به آن افزوده شده است .گیم میکر نرم افزاری قدیمی در این صنعت است که هر ساله ارتقا داده می شود معروف ترین بازی که با گیم میکر ساخته شده بازی معروف و محبوب GTA نسخه های ابتدایی 1و2 است که مدتی بر روی موبایل نسخه های جاوا نیز رواج پیدا کرده بود.
موتور فراست بایت یا Frostbite که در ابتدا توسط شرکت DICE طراحی و ساخته شده معروف ترین بازی های این نسخه مجموعه بتلفیلد می باشد. Frostbite3 که توسط الکترونیک آرتس ارتقا یافت و معروف ترین بازی ساخته شده با این موتور مجموعه فیفا است.
کرای اینجین یا همان CryEngine ساخت شرکت آلمانی کرای تک ساخته شد.مجموعه بازی های FarCry علت اصلی ساخت این موتور بود.این موتور قابلیت اتصال به مشن کپچر و قابلیت رعایت قوانین فیزیک و نور ، ذخیره حرکات واقعی انسان و انتقال به کاراکتر است.
موتور آنریال انجین یا Unreal Engine توسط شرکت اییپیک ساخته شد.این موتور در سال 1998 برای ساخت بازی تیراندازی اول شخص آنریل بکار رفت البته این موتور اینقدر قوی بود که در ساخت بازی های مخفی کاری و نقش آفرینی نیز استفاده شد.در حال حاضر نسخه سوم این نرم افزار موجود است که در ایران نیز ازآن زیاد استفاده شده و بیشرفت صنعت بازی در ایران مدیون این نرم افزار است.
Rockstar Advanced Game Engine موتور شرکت راک استار است که به اختصار RAGE نام گذاری شده که از سال 2006 تمامی بازی های راک استار با این موتور تولید می شوند.نمونه این بازی ها می توان به Red Dead وGTA اشاره کرد.
موتور WME که یک موتور قدیمی است که با آن بازی های نقش آفرینی و 2 بعدی را می توان بدون نیاز به کد نویسی طراحی کرد. البته ساخت یک بازی فقط با شناخت موتور آن کافی نیست و به یک تیم خوب و سایر امکانات نیاز است. در بخش بعد توضیح خواهیم داد برای ساخت بازی های ویدئویی به چه مواردی و ابزار دیگری نیاز دارید.
منبع : https://www.parsi1.com