PSN و هک
در سال 2011 میلادی، در پی حملات هکر ها به این شبکه و به سرقت رفتن اطلاعات حساب های اعتباری کاربران، این شبکه به مدت چند هفته از کار افتاد. در آن زمان، این شبکه صدوسی سرور فعال، پنجاه برنامه نرم افزاری و هفتاد و هفت میلیون کاربر نام نویسی شده داشته است.
ویژگی های شبکه PSN
برخی از امکانات این شبکه عبارتند از :لیست دوستان. امکان اضافه کردن 100 دوست برای PS3 و دو هزار دوست برای PS4 و همچنین PS VIta ،ارسال و دریافت پیام ،آنلاین بازی کردن ، پخش زنده از پلیاستیشن و همچنین مشاهده ویدئو های بازی های منتشر شده، مرکز کنترل والدین. اعمال محدودیت برای کودکان در رده های سنتی متفاوت ، بازی از راه دور، به اشتراک گذاشتن بازی با یک دوست دیگر حتی اگر یک نسخه از بازی را نداشته باشد ، سیستم امتیازدهی درون بازی و…
کاربران شبکه
ثبت نام کاربران رایگان می باشد. در هنگام نام نویسی، امکان بازکردن دو نوع حساب کاربری نیز وجود خواهد داشت :
حساب اصلی : حساب اصلی یک حساب استاندارد برای استفاده از شبکه پلیاستیشن می باشد. این نوع حساب امکان دسترسی به همه امکانات و تنظیمات شامل کنترل والدین را خواهد داشت.
حساب فرعی : حساب فرعی، حسابی است که همه افراد (معمولا کودکان و نوجوانان زیر 18 سال) میتوانند از آن استفاده نمایند. حساب فرعی را میتوان با دارنده حساب اصلی مرتبط با آن ببینید و مانیتورینگ نمایید. حساب فرعی این امکان را ایجاد می کند که زمانی که به 18 سال برسید، درخواست تبدیل حساب کاربری خود به اصلی را یدهید.
آیدی (ID) هر کاربر در واقع نام کاربری او در شبکه پلی استیشن محسوب میگردد. این آی دی باید بین 3 الی 16 کاراکتر باشد و میتواند شامل حروف، و اعداد باشد. این نام کاربری باید کاملا” بی همتا باشد و امکان تغییر آن وجود نخواهد داشت.
کاربران این امکان را دارند که در کنار ID خود، اسم واقعی خود را نیز درج نمایند. همینطور امکان ارائه توضیحات مختصری درباره خودشان نیز وجود دارد. کاربران PlayStation 4 در کنار این ها می توانند یک حساب کاربری Face Book را هم به پروفایل خود متصل نمایند؛ با این کار تصویر پروفایل آنها هر زمانی که پروفایل فیسبوک خود را تغییر بدهند، به شکل خودکار تغییر می کند.
ترافیز
ترافیز (یا Trophies) در اصل جوایز درون بازی ها می باشند. این جوایز زمانی که کاربران در حین بازی به رکورد خاصی می رسد، به آن ها تعلق میگیرد. چهار نو جایزه درون بازی وجود دارد: برنز، نقره، طلا و پلاتینیوم.
پلیاستیشن پلاس
خدمات شبکه
در سال 2006 سونی فروشگاه پلی استیشن را برای کاربران کنسول خانگی پلیاستیشن ۳ ایجاد نمود. این فروشگاه، یک فروشگاه مجازی است که کاربران کنسول های شرکت سونی یعنی پلیاستیشن ۳، پلیاستیشن ۴، پیاسپی و پلیاستیشن ویتا قادرند از آن استفاده نمایند. در این فروشگاه بازی، دموی بازی ها، بازی های آرکید، تم و آواتار پلی استیشن و محصولات چند رسانه ای دیگری عرضه میشوند. در 24 سپتامبر سال 2009 میلادب شرکت سونی اعلام کرد که از زمان آغاز به کار فروشگاه پلیاستیشن 600 میلیون محصول مختلف از این فروشگاه خریداری گردیده است. تقریباً یک سال پس از راه اندازی فروشگاه پلیاستیشن برای کنسول PS3 سونی در سپتامبر سال 2008 امکان خرید از این فروشگاه از طریق کامپیوتر های شخصی را هم برای اعضای شبکه پلیاستیشن فراهم نمود و در اکتبر سال 2008 کاربران کنسول دستی پی اس پی هم این امکان را یافتند تا از این فروشگاه خرید کنند. خرید از فروشگاه پلی استیشن از راه خرید کارت اعتباری شبکه پلی استیشن انجام میگیرد. این کارت ها در دو نوع 25 و 50 دلاری عرضه میگردند و کاربران می توانند با وارد کردن شماره درج شده بر روی این کارت ها در حساب کاربری خود، حساب شبکه پلی استیشن خودشان را شارژ اعتباری کنند و به وسیله آن از فروشگاه پلیاستیشن خرید نمایند.
فروشگاه پلیاستیشن برای چهار منطقه مختلف در دنیا طراحی شده که شامل آمریکای شمالی، اروپا، آسیا و ژاپن میگردد. مناطق اقیانوسیه و خاورمیانه منطقه ۲ محسوب میشوند و دارای فروشگاه مشترکی با فروشگاه اروپایی پلیاستیشن هستند. سونی برای چین و آمریکای لاتین فروشگاه اختصاصی نساخته.
شبکه پلی استیشن بر روی سایر سیستم ها
در سال 2009 میلادی، رئیس شرکت Sony، آقای هاوارد استرینگ آشکار ساخت که شبکه پلی استیشن در سیستم های سختا فزاری غیر از پلی استیشن ۳ در دسترس قرار خواهند گرفت. او همینطور اضافه نمود که شبکه پلی استیشن (PSN) دارای پتانسیل بالایی است و استفاده تنهای آن بر روی پلی استیشن ۳ میزان سرویس دهی آن را محدود خواهد کرد. طبق گفته او با عرضه جهانی پلی استیشن ۴ شبکه پلی استیشن نیز بر روی این کنسول بسیار پرکاربرد بوده و تجربه ای متفاوت خلق نموده است و همینطور نرم افزار تلفن همراه این شبکه نیز در اختیار عموم قرار گرفته تا بدون نیاز به دسترسی به کنسول بتوان از مضایای این شبکه جهانی از جمله ارتباط با دوستان، اطلاع از اخبار و رویداد های جدید، خرید یا پیش خرید محصولات و همچنین بازی های کنسول و سایر امکانات استفاده نمود.
اینکه شبکه پلی استیشن یا همان PSN در آینده به چه سمت و سویی خواهد رفت و چقدر پیشرفت خواهد کرد مشخص نیست. آنچه مشخص است این است که سونی و بخش مربوط به خدمات پلی استیشن این شرکت با توجه به عرضه پلی استیشن 5 در سال 2020 برنامه ریزی های خوبی برای شبکه PSN کرده اند.
منبع : https://www.parsi1.com/