با گسترش روزافزون تکنولوژی و فناوری ما هر روزه شاهد گسترش وسیع آن در حوزههای مختلف هستیم، بدون تردید یکی از این زمینهها را میتوان به شبکههای اجتماعی موجود ربط داد، شبکههایی که بسیاری از رکوردها را جابهجا کردهاند و باعث شدهاند تا ارتباطات در سراسر جهان به شکلی جدید ایجاد شود. در گذشته اگر فردی میخواست با دوست و یا اقوام خود در فاصلهای دور ارتباط برقرار کند باید مدت زمان طولانی را صبر میکرد اما هم اکنون ما شاهد هستیم که در کسری از ثانیه این اتفاق میاُفتد و واقعا بسیار لذتبخش است. در این مقاله به بررسی شبکه اجتماعی WeChat و انواعی دیگر خواهیم پرداخت.
شبکه اجتماعی WeChat و بررسی آن
همراهان مجله اینترنتی پارسی وان شبکه اجتماعی WeChat ماهیت چینی داشته و در سال 2011 ایجاد شد و از همان روزها توانست نظر کاربران زیادی را به خود جلب کند، این برنامه حتی در کشور ما نیز توانست موفقیتهای زیادی را به دست آورد و کسب و کارهای زیادی را شکل دهد اما پس از مدتی به دلیل برخی ویژگیها که مشکلاتی را نیز به بار آورده بود مسدود شد، بر اساس آخرین خبرها هم اکنون رفع فیلتر شده اما با وجود شبکههای دیگری همچون تلگرام و اینستاگرام بعید به نظر میرسد بتواند فروغ بالا و گذشته خود را تکرار نماید.
مسئلهای که باید در زمینه استفاده از برنامهها و شبکههای اجتماعی مدنظر داشت بدون تردید امنیت و حفظ حریم خصوصی است، به جد باید گفت که بسیاری از افراد توسط چنین برنامههایی دچار ضرر مالی و حتی روحی شدهاند و باید در رابطه با آنها و همچنین چگونگی فعالیت در اینگونه فضاها بازبینی جدی صورت گیرد تا بتوان از بروز مشکلات جلوگیری به عمل آورد، البته بهترین راه برای ایجاد چنین آگاهی را میتوان فرهنگسازی در رابطه با فضای مجازی و علیالخصوص شبکههای اجتماعی توصیف کرد.
کسب و کار در تلگرام
یکی از شبکههای اجتماعی که توانسته تاکنون در کشور ما و حتی سراسر جهان کاربران زیادی را به دست آورد بدون تردید تلگرام است، این شبکه مجازی موفق شده است با ایجاد بخشهایی همچون گروه و یا کانال کاربران زیادی جذب نماید و بالطبع از این طریق مدیران بخشهای ذکر شده میتوانند از طریق تبلیغات و حتی فروش محصولات درآمدزایی داشته باشند، افراد زیادی توانستهاند از این راه درآمدهای کلانی برای خود ایجاد نمایند. برخی از کانالهایی که توانستهاند در زمینه به دست آوردن اعضا در رتبههای بالایی قرار بگیرند بر موضوعات خبری، پزشکی و تفریحی تمرکز و فعالیت دارند. یکی دیگر از برنامهها را میتوان اینستاگرام دانست که پس از انتشار در سال 2010 هم اکنون توانسته پس از پیوستن به فیسبوک موفقیتهای زیادی را به دست آورد، این برنامه مبتنی بر تصاویر و فایلهای ویدیویی میباشد.
آمار ایرانیان فعال در اینستاگرام
بر اساس یکی از آمارهای رسمی منتشر شده توسط مدیران اینستاگرام بیش از 24 میلیون ایرانی در حال فعالیت در شبکه اجتماعی اینستاگرام هستند و از این حیث دارای رتبه هفتم در سراسر جهان میباشند، چنین آماری حقیقتا علاقه ایرانیان و هموطنانمان را به فضای مجازی به خوبی اثبات میکند. اینستاگرام و در کل شبکههای اجتماعی میتوانند مصارف مختلفی داشته باشند اما مهمترین آن را میتوان جهت کسب و کار عنوان کرد و از ظرفیتهای بالای تکنولوژی برای ایجاد مشاغل استفاده کرد، البته تا جایی که منجر به ناهنجاریهای اجتماعی نگردد، همانطور که مطلع هستید چنین فضاهایی مستعد ایجاد ناهنجاریهای زیادی هستند که باید بر روی آن نظارتهایی صورت گیرد تا مردم در آن متضرر نشوند. همانطور که در ابتدا موضوع امنیت را مطرح کردیم بد نیست به بررسی و همچنین به کارگیری چند مثال بپردازیم.
رقابت Gmail و Yahoo
یکی از اولین شبکههای پیامرسان را میتوان Yahoo عنوان کرد، این فضای ارتباطی تا چند سال یکهتازی میکرد اما با ورود گوگل به این حوزه تا حدودی فضا را بر خود تنگ دید زیرا شرکت گوگل با قدرت وارد شد و تواسنت با ایجاد یک فضای امن به کاربران ارائه خدمات دهد، در حقیقت نام این فضای شرکت گوگل Gmail بود که زمینهساز فعالیتهای بیشتر گوگل شد. گوگل با متمرکز شدن بر مسئله امنیت توانست تعداد کاربران خود را روز به روز افزایش دهد، البته باید بدانید که در این هنگام حملاتی نیز توسط مجرمان سایبری به شرکت یاهو و حسابهای کاربران شد و درصدی از اطلاعات به سرقت رفت، شاید اطلاعات مهم نباشد اما این کار و زیر سوال رفتن فضای امن آن باعث شد تا بسیاری از کاربران رو به Gmail بیاورند، البته نباید گفت که Yahoo امن نیست زیرا موفق شده است با به کارگیری نیروهای متخصص تا حد زیادی این موضوع را حل و فصل نماید.
وضعیت Google Plus
شرکت گوگل پس از به دست آوردن موفقیتهای خوب در این زمینه رو به ایجاد شبکه اجتماعی Google Plus آورد، شبکهای که او را مستقیما در مقابل فیسبوک قرار میداد. مسلما مطلع هستید که فیسبوک تحت هدایت مارک زاکربرگ موفق به کسب 2.1 میلیون کاربر فعال ماهانه شده و این میزان در رابطه با Whatsapp به میزان 1.5 میلیارد کاربر و همچنین در برنامه اینستاگرام نیز هم اکنون به بیش از 800 میلیون کاربر رسیده است، قطعا رقابت شرکت گوگل با چنین غول عظیمی دشوار خواهد بود اما اینطور که پیداست قصد کنارهگیری نداشته و تمایل دارد تا این ماجراجویی را ادامه دهد. باید اقرار کرد که گوگل در این زمینه تاکنون موفق عمل کرده است، هر چند شاید تعداد کاربران زیادی نداشته باشد اما مطمئنا در آینده رو به افزایش میرود.
ایجاد ویدیو کنفرانس با Hangouts Meet
شرکت گوگل چند سال قبل با راهاندازی پیامرسان Google Hangouts نیز موفق شد تواناییهای خود را اثبات نماید اما پس از مدتی تصمیم گرفت آن را به دو بخش Hangouts Meet و Hangouts Chat تقسیم کند، این مسئله موجب شد تا بتواند تواناییهای خود را بهتر و بیشتر اثبات نماید. به عنوان مثال برنامه Hangouts Meet هم اکنون امکان ایجاد یک ویدیو کنفرانس با حضور آنلاین 50 نفر را ارائه میدهد و در موارد تجاری و حتی علمی کاربردهای وسیع خود را اثبات کرده است، این کار شرکت گوگل توانست بر اقبال آن بیفزاید.
جمعبندی
در مجموع باید گفت شبکه اجتماعی WeChat ، اینستاگرام، تلگرام و به طور کلی تمامی فعالان در این حوزه باید بتوانند فضایی ایمن و عاری از خشونت را برای کاربران فراهم نمایند تا بتوانند به ماندگاری دست پیدا کنند، البته بحث نوآوری نباید فراموش شود، این مبحث و تاثیرات بسیار مثبت آن بر روی جذب مخاطب توسط اینستاگرام به خوبی اثبات شده است. آیا شما از شبکه اجتماعی WeChat استفاده میکنید؟ نظرتان در رابطه با آن چیست؟
منبع: https://www.parsi1.com/