جوش صورت که آن را به نام آکنه هم می شناسند ، اغلب در نوجوانی شروع گشته و تا انتهای سنین جوانی ادامه دار می گردد . برخی از ضایعات پوستی هستند که ظاهری شبیه جوش های صورت دارند ، بنابرین برای درمان جوش باید مطمئن شوید که جزو ضایعات پوستی نیستند . جوش هایی که در صورت خود را نشان می دهند معمولا در نواحی سبوره مانند بینی، پیشانی و چانه دیده می گردند و جوش های بدن معمولا در قسمت های فوقانی پشت ، سینه و شانه ها دیده شده اند .
جوش صورت یا همان آکنه
جوش های غرور جوانی به شکل جوش های سر سیاه ، دانه های قرمز و توده هایی سفت در نقاطی در محوده ی زیر پوست که در نواحی گونه، بینی، پیشانی، پشت گردن، قسمت فوقانی پشت و سینه به وجود می آیند . آن ها در ابتدای یک مو به وجود می آیند و نشان دهنده ی التهاب ، آماس و انسداد مجرای غده چربی کنار مو هستند .
دلایل پیدایش آکنه
پیدایش آکنه ناشی از عوامل بسیاری می گردد. عواملی نظیر مصرف بعضی از داروها ،بعضی از بیماری ها ، تغییرات غددی هورمونی، نوع پوست، بهداشت صورت، ارث، میکروب ها، نوع غذا، مشکلات عصبی و روحی از عوامل پیدایش اکته و یا جوش به حساب می آیند .
همراهان مجله ی پارسی وان ؛ به صورت کلی می توان گفت که شستن دائم نواحی جوش به وسیله صابون های اسیدیته و یا صابون هایی مثل صابون برگ چای ، تاثیر بسیاری در درمان و یا جلوگیری از تشکیل جوش های تازه دارند .
به طور معمول جوش ها در صورت دیده می شوند و از لحاظ ظاهری انواع متفاوتی دارند ، نظیر :
- پاپول یا جوش هایی برجسته ی رنگ قرمز
- پاسچول یا جوش های چرکی
- ندول یا تورم التهابی شکل ، که در عمق بیشتری نسبت به پاپول قرار دارند.
- کیست یا فضاهایی بسته در زیر پوست که حاوی ماده نیمه جامد یا مایع می باشند .
- کومدون یا جوش های ریزی که به شکل سر سیاه و سر سفید مشاهده می شوند .
زمانی که دهانه خروجی غدد چربی بسته شود ( این امر به علل گوناگونی اتفاق می افتد ) جوش ها به وجود می آیند. از دلایل بسته شدن این دهانه ها می توان به موارد زیر اشاره نمود :
- مصرف هورمون هایی نظیر هورمون مردانه یا تستوسترون و کورتیکواستروئید ها یا کورتن که می تواند باعث به وجود آمدن و تشدید جوش ها گردد.
- تولید و ترشح زیادی چربی در این غدد که احتمال دارد به علت ارثی بودن یا عدم تنظیم هورمونی باشد ( میزان هورمون در سطح طبیعی می باشد اما پوست به این مقدار طبیعی هم حساس می باشد ).
همراهان مجله ی پارسی وان ؛ فراموش نکنید با مصرف هر گونه کرم یا پماد ، احتمال دارد وضعیت جوش ها وخیم تر شود . به خصوص افرادی که جوش دارند نباید از انواع کرم های آرایشی بر روی پوست خود استفاده کنند ، زیرا بیشتر این نوع کرم ها وضعیت صورت آن ها را بد تر می کنند .
آکنه هم یک نوع از بیماری ها به حساب می آید که برای درمان آن باید به پزشک مراجعه نموده و دارو های تجویز شده و لازم را مصرف کرد. حداقل زمان درمان جوش 6 ماه خواهد بود ، حتی احتمال عود آن نیز وجود دارد .
منبع : https://www.parsi1.com