فیلم سینمایی جنگیر بدون هیچ شک و تردیدی جزو برترین ها در ژانر وحشت محسوب می گردد که برخلاف سایر سریالهایی در سبک وحشت نظیر قصه های ترسناک آمریکایی یا داستان های ترسناک آمریکایی (American Horror Story) که در پنج فصل ساخته شده است، سریال جنگیر به خوبی میتواند جریانساز باشد و اگر کسی بخواهد خلاف این، حرفی به میان بیاورد باید به قوه تعقل وی شک کنید! شبکه فاکس توانست عنوان جنگیر (The Exorcist) را زنده کند و ما را با سریالی روبهرو نمود که در اوایل ماجرا به نظر میرسید اثری بی ربط و مستقل از فیلم اصلی باشد اما در نهایت، داستان سریال به ماجرای فیلم ارتباط پیدا میکند.

داستان سریال The Exorcist یا جنگیر
با نحوه پایانبندی فصل اول و بازی استثنایی آلفونسو هرا در نقش پدر توماس، مبنی بر این مسئله که فصل دوم با یک افت نسبی، افتتاحیهی نامناسبی خواهد داشت نگرانی شکل گرفت. در کمال تعجب، ماجرا از نقطهای شروع میشود که پدر توماس و مارکوس کین، درگیر جریانی شدهاند که در وهلهی نخست، هیچ اطلاعات شفافی عاید مخاطب نمیشود. در حقیقت افتتاحیه این فصل به قدری طوفانی و کوبنده شروع میشود که مخاطب، اصل موضوع و نقصهای داستانی را فراموش میکند یا مجالی باقی نمیماند تا حتی به آن فکر کند! به عنوان مثال آیا داستان این فصل بلافاصله پس از وقایع فصل پیش بوده؟ پدر توماس چه بر سرش آمده و آیا توانسته جنگیر ماهری شود؟ قابلیت ویژهای که در فصل گذشته به آن اشاره شده بود و به عنوان یک المان مهم در پیشبرد داستانی به کار گرفته شد، آیا در حال حاضر دستخوش تغییراتی شده و سوالاتی از این قبیل که در افتتاحیه چندان به آن پرداخته نمیشود. به عبارتی سادهتر، فصل دوم کوبنده و به شدت اکشن آغاز میشود؛ صرفا به دلیل این مسئله که حفرات داستانیاش را مخفی نگه دارد. هر چند پس از تماشای چند سکانس، با فلشبکهایی به گذشتهای نزدیک سفر میکنیم تا ببینیم ماجرا از چه قرار است و چرا این دو جنگیر درگیر مهلکه شدهاند!

در فصل نخست تا حدودی با پدر توماس آشنا میشوید. از رفتارهای جاهطلبانه و مغرورانهاش اطلاع پیدا کرده و از لحاظ عاطفی توانستیم با او ارتباط برقرار کنید. با اینکه پرداخت به این کاراکتر میتوانست به مراتب قویتر باشد، نویسندگان سریال از شخصیت پدر مارکوس غافل مانده و با ندادن اطلاعات به مخاطب، سعی داشتند تا از پدر مارکوس یک کاراکتر مرموز و عجیب خلق کنند اما از آنجایی که مخاطب پس از ده قسمت هنوز یکی از شخصیتهای اصلی ماجرا را کامل نشناخته، دچار کلافگی و سردرگمی میگردد، در فصل دوم به شدت نیاز بود تا پدر مارکوس به اصطلاح عامیانه، خودی نشان بدهد! حداقل این احترام به مخاطب گذاشته میشد تا از گذشتهی پدر مارکوس و حوادث مکزیک، جریانی هر چند کوتاه به تماشاگر نشان داده میشد. جرمی اسلیتر، خالق سریال جنگیر در اعتراض به این انتقاد از اصحاب رسانه، اذعان داشته که در فصل سوم «احتمالا» به این مقوله در فلشبکهای متعدد پرداخته خواهد شد ولی سوال اینجاست آیا واقعا فصل دوم ارزش این ریسک را داشت؟

در فصل دوم به پای ماجراجوییهای پدر مارکوس و توماس طی ده قسمت مینشینید و گروه نویسندگان این فصل، سعی کردهاند از رمان جنگیر اثر ویلیام پیتر بلتی، فاصله گرفته و داستان سریال تا حدودی اصالت داشته باشد (نه صرفا یک اقتباس محض و کور کورانه). برخلاف سایر سریالها در سبک وحشت نظیر قصه های ترسناک آمریکایی یا داستان های ترسناک آمریکایی (American Horror Story) که در هفت فصل ساخته شده است، سریال جنگیر (The Exorcist) به خوبی میتواند جریانساز باشد اما علی رغم آغاز یک ماجرا، در پایانبندیاش ناتوان است.

در فصل گذشته The Exorcist مشخص شد که توطئهای پیرامون کلیسا از جانب شیطانپرستان در حال شکلگیری است و پدر توماس در اپیزود نهایی فصل گذشته توانست این روند را تا حدودی کند سازد. در ماجرای فصل دوم این روند به صورت جسته و گریخته سعی می گردد پیش برود و به نوعی به خط داستانی دو کشیش تلفیق گردد. به عبارتی دیگر در فصل دوم نیز با دو روایت روبهرو هستید که در اپیزودهای نهایی این دو روایت، به یک جریان واحد تبدیل میگردد. اشتباه فاحش نویسندگان در اینجا بود که بسیار عجولانه سعی میکنند صرفا یک جریانی را شکل داده و به حال خودش رها کنند! کاراکتر «ماوس» (زلیخا رابینسون)، یکی از مرموزترین شخصیتهای این سریال تا به این لحظه است که تیم نویسندگان از وی در پیشبرد روایت توطئه استفاده نموده و او به همرات پدر بنت قرار است نقش مهمی در فصل دوم ایفا کند. متاسفانه عملکرد بازیگران این فصل از جهت ایفای نقششان، چنگی به دل نمیزند. پارسی وان به شما پیشنهاد می کند اگر از علاقه مندان به ژانر وحشت هستید تماشای این سریال را از دست ندهید.

آیا فصل سوم سریال The Exorcist ساخته می شود؟
تصمیم بر ساخت سریال دوم این سریال نیز خیلی دیرتر از آنچه انتظار میرفت اعلام شد. اما با این وجود این سریال ژانر وحشت به تهیهکنندگی «جرمی اسلیتر» (Jeremy Slater) توانست بازیگران اصلی سریال یعنی «بن دنیلز» (Ben Daniels)، «آلفونزو هررا» (Alfonso Herrera) و «کرت اجیاوان» (Kurt Egyiawan) به همراه بازیگران مکمل را برای فصل دوم حفظ کند.
نتیجه فصل دوم سریال جنگیر، فصلی قوی بود که نشانگر قابلیت سریال در پرداختن بیشتر به داستان و توجه بیشتر به این توطئه بود که مدتی طولانی است شیاطین به برترین جایگاههای کلیسای کاتولیک نفوذ کردهاند. فصل دوم سریال از نظر ابتکار و خلاقیت انقدر خارقالعاده بود که تنها نکته منفی آن کم بودن بینندگان محسوب میشود. با اینکه سریال توانسته است طرفدارانش را پیدا کند به نظر میرسد این برای تمدید جنگیر برای فصل سوم کافی نخواهد بود. اما با توجه به پایان فصل دوم احتمال ساخت فصل سوم سریال The Exorcist بعید نیست.
منبع: https://www.parsi1.com