مقایسه بچه ها با همدیگر هیچ وقت باعث پیشرفت و بهبود زندگی انها نخواهد شد. برعکس او را با شخص مورد نظر (شخص مقایسه شونده) دشمن میکند و حس حسادت را در او تقویت میکند. کودک سعی میکند با این شخص بجنگد تا از او پیشی بگیرد.
مقایسه بچه ها با همدیگر ممنوع است
سعی کنید خیلی به کودکان سخت نگیرید و او را با دیگران مقایسه نکنید. به عنوان مثال کودکان هنوز به حدی از رشد نرسیدهاند که بتوانند احساسات خود را از طریق کلمات ابراز کنند، بنابراین هیچگاه به آنها نگویید گریه نکن. یا مثلا به او نگویید نترس . بلکه به او بفهمانید چرا نباید بترسد .
مثلا اگر فرزند از داخل شدن به آب دریا میترسد، به او بگویید : «عزیزم میدانم که موجهای آب کمی ترسناک به نظر میرسند، اما آنطور که تو تصور میکنی هم نیستند. بیا با هم به داخل آب برویم. قول میدهم دستت را محکم نگه دارم.»
به گزارش پارسی وان بعضی از خانواده ها فکر می کنند، اگر از خواهر یا برادر بزرگتر فرزندشان مدام تعریف و تمجید کنند، این کار سبب می شود فرزند کوچکتر تلاش کند مانند آنها شود. “ببین خواهرت چقدر خوب غذایش را میخورد” ولی این طرز فکر اشتباه است و کودک با خواهر یا برادر خود دشمن میشود و سعی میکند با او مبارزه کند .
این را بدانید که هر بچه ای ویژگیهای خودش را دارد و هرگز نباید با کسی مقایسه شود . شما میتوانید خود او را تشویق کنید . مثلا بگویید اگر خوب غذا بخوری برایت فلان هدیه را میگیرم . نه اینکه بگویید ببین خواهرت چه خوب غذا میخورد . حتی بهتر است نگویید اگر مثل خواهرت غذا بخوری جایزه ای برایت میگیریم. به جای مقایسه بچه ها ، موفقیتها و ویژگی های مثبت او را برجسته کنید و او را تشویق کنید.
مقایسه بچه ها , مقایسه بچه ها با همدیگر , مقایسه بچه , مقایسه کودک , مقایسه کودکان , مقایسه کودکان با هم , مقایسه بچه ها با هم
مقایسه بچه ها با همدیگر به تغییر رفتار آنها هیچ کمکی نمیکند
این نکته را تاکید میکنیم که فشار وارد کردن به کودک برای انجام کاری که هنوز برای آن آمادگی کافی ندارد یا آن را دوست ندارد، اصلا سبب نمی شود که او آن کار را خوب انجام دهد. این کار عوارض دیگری هم دارد مثلا ممکن است اعتماد به نفس او از بین ببرد . همچنین کودک از کسی که با او مقایسه میشود و کسی که او را مقایسه میکند، یعنی والدین، متنفر خواهد شد.
تهدید ثمره ی ناتوانی والدین در تربیت فرزندان است و هیچ وقت موثر نخواهد شد. یکی از معایب مهم تهدید این است که والدین به هر حال باید یکبار تهدید خود را عملی کنند و گرنه تهدید قدرت خود را از دست میدهد. اینگونه است که یا مجبورید واقعا تهدیدتان را اجرا کنید یا اینکه دیگر تهدید کردن فایده ندارد. چون میداند ان را اجرا نمی کنید . اگر هم که تهدید را اجرا کنید اثار بدی دارد و خشم کودک و والدین را بر می انگیزد .
مقایسه بچه ها , مقایسه بچه ها با همدیگر , مقایسه بچه , مقایسه کودک , مقایسه کودکان , مقایسه کودکان با هم , مقایسه بچه ها با هم