آی کلود درایو ارتباط ضروری بین همهی دستگاههای شما مثل مک، آیفون، آیپد و حتی کامپیوتر ویندوزیتان است. اگرچه این سرویس در مقایسه با سایر سرویسهای ذخیره سازی آنلاین گران میباشد، اما عملکردهای آن در همهی دستگاه به صورت بومی است، بنابراین بهتر است بدانید که چگونه میتوانید بیشترین استفاده را از آن ببرید.
آی کلود درایو چگونه کار میکند؟
با استفاده از آیکلود درایو میتوانید اسناد، فایلها و پوشههای خود را به صورت بهروز در تمام دستگاههایتان داشته باشید، روی آنها کار کنید و از هر جایی به آنها دسترسی داشته باشید. تغییراتی که از یک دستگاه بر روی نسخهای از یک فایل اعمال شود، به صورت خودکار در همهی سیستمهای دیگر هم سینک خواهد شد.
آی کلود درایو یک سیستم فایل واقعی است، پس اگر از چندین دستگاه مختلف استفاده میکنید، میتوانید بر روی پوشههای خود-ساختهی خود آیتمهای گوناگون را ایجاد و ذخیره نمایید. (برای ساخت پوشههای شخصی خود باید از مک استفاده کنید.)
اگر از آی کلود درایو بر روی چندین دستگاه مک استفاده کنید، تغییرات صورت گرفته بر روی فایلهای بخش Documents و Desktop موجود در هر دو مک سینک خواهد شد. مکی که آخر از همه فعال میشود برای محتویات پوشهی Documents و Desktop خود، پوشهی خودش را میسازد، و آن را هم سینک میکند.
نصب آی کلود درایو
آی کلود درایو به طور خودکار بر روی همهی دستگاههای اپلیای که آخرین نسخه از سیستم عاملهای این شرکت را داشته باشند نصب میشود. البته اپل آیدی هم لازم است .
macOS Sierra اپل فایلهایی که در پوشههای Desktop و Documents ذخیره شده را به شکل خودکار درون آی کلود ذخیره میکند، و دسترسی به این فایلها را از روی همهی دستگاهها ممکن میسازد.
این روش مفید است اما ظرفیت درایو آنلاین شما را به سرعت میخورد، به خصوص با توجه به این که اپل هنوز فضای رایگان کافی (یعنی بیشتر از ۵ گیگابایت) در اختیار کاربران خود قرار نمیدهد.
البته اگر بخواهید میتوانید فضای ذخیره سازی بیشتری خریداری کنید، یا این که گزینهی پوشههای Desktop & Documents را از بالای لیستی که در مسیر System Preferences > iCloud > iCloud Drive Options قرار دارد غیر فعال نمایید.
نکته: آی کلود درایو دادههای شما را به وسیلهی اینترنت موبایل با سرور سینک میکند، مگر این که تنظیمات را تغییر دهید. اگر مشکلی با هزینههای این روش ندارید اشکالی ندارد، ولی (خصوصاً) اگر زیاد به خارج سفر میکنید، بهتر است این گزینه را غیر فعال نمایید. برای این انجام این کار به مسیر Settings > iCloud > iCloud Drive رفته و از پایین صفحه سوئیچ Use Cellular Data را به حالت خاموش در آورید.
آنلاین و روی دستگاه
اگر از گزینهی Desktop & Documents استفاده میکنید، میتوانید همهی فایلهایی که در آی کلود درایو ذخیره کردهاید را در مک یا iOS هم ببینید.
علاوه بر این از طریق حساب کاربری خود در میتوانید به صورت آنلاین به همهی این فایلها دسترسی پیدا کنید. یعنی در ویندوز هم به راحتی میتوانید این فایلها را ویرایش نمایید.
ویندوز
اپل نسخهای از آی کلود برای ویندوز هم دارد که دسترسی به تصاویر، ویدیوها، ایمیل، فایلها و بوکمارکها را از روی کامپیوترهای ویندوز ممکن میکند. یعنی هر تغییری که از طریق هر دستگاه، چه ویندوز چه مک یا iOS انجام دهید، یا به صورت آنلاین آن را ویرایش کنید، در سایر دستگاهها هم اعمال میشود. البته از فایلهایی که حجمشان بیش از ۱۵ گیگابایت باشد پشتیبانی نمیگردد.
نکته: مضاف بر این از طریق مکهایی که مجهز به macOS Sierra نیستند هم میتوانید به این فایلها دسترسی پیدا کنید. کافی است یک منوی Finder جدید باز کنید، بر روی منوی Go کلیک کرده و iCloud Drive را انتخاب نمایید. اگر بر روی این فایلها کار میکنید، فراموش نکنید که این تغییرات را به شکل دستی در آی کلود درایو ذخیره نمایید، چون آنها برخلاف مک به صورت خودکار ذخیره نمیشوند.
سوالات متداول در مورد آیکلود درایو
- اپلیکیشنهای کنترلی
بسیاری از اپلیکیشنهای شخص ثالث برای ذخیره سازی دادههای خود از آی کلود درایو استفاده میکنند. این اتفاق برای اپهایی که میخواهید روی همهی دستگاههای خود از آنها استفاده کنید مفید است، ولی شاید همیشه آن طور که شما میخواهید نباشد. برای تعیین اپهایی که میتوانند دادههای خود را به صورت آنلاین ذخیره کنند دستورالعمل زیر را دنبال نمایید:
در iOS: وارد بخش Settings > iCloud > iCloud Drive شوید و سوئیچ هر اپی که نمیخواهید امکان ذخیره سازی آنلاین داشته باشد را خاموش کنید.
در مک: به مسیر System Preferences > iCloud > iCloud Drive Options بروید و تیک اپهایی که نمیخواهید از این امکان استفاده کنند را بردارید.
- منطقههای زمانی
اگر متوجه شدید که ایمیلها و تقویم شما منطقهی زمانی را اشتباه نشان میدهند، احتمالاً تنظیمات حساب کاربریتان ایراد دارد.
برای بررسی این مورد، از سایت www.icloud.com وارد حساب کاربری خود شوید و به بخش Settings بروید. از بالای صفحه باید بخش Time Zone/Region را ببینید که نشانگر موقعیت شما است. اگر موقعیت شما به درستی نشان داده نمیشود، میتوانید آن را تغییر دهید تا مشکل نمایش منطقهی زمانی در همهی دستگاهها برطرف شود.
- بازیابی فایلهای حذف شده
اگر به طور تصادفی چیزی را از آی کلود درایو پاک کردید، خیلی ساده میتوانید دوباره آن را بازیابی کنید. تنها کاری که باید بکنید این است که وارد حساب کاربری خود شوید، به بخش Settings > Advanced بروید و بر روی گزینهی Restore Files کلیک کنید. چند لحظه صبر کنید تا در پنجرهی Restore Files لیستی از فایلهایی که به تازگی حذف کردهاید نشان داده شود. تیک کنار فایلهایی که میخواهید برگردانید را بزنید و بر روی Done کلیک کنید. دقت داشته باشید که در این بخش فقط میتوانید فایلهایی که در طول ۳۰ روز گذشته حذف شدهاند را ببینید.
- تداخل نسخهای
اگر به طور همزمان یک فایل را بر روی دو دستگاه باز کنید، تغییراتی که در یک دستگاه انجام میشود ممکن است در دستگاه دیگر اعمال نگردد. آی کلود درایو در چنین شرایطی که تداخل نسخهای به وجود میآید معمولاً به شما هشدار میدهد. در این صورت با بررسی محتویات یک نسخه میتوانید نسخهی دیگر را حذف نمایید.
امیدوارم این پست به شما کمک کند تا بتوانید در آیفون، آیپد، مک یا ویندوز بیشترین استفاده را از آی کلود درایو ببرید.